小売用

KONSUMENT

Du hittar MenMen japanska dumplings i frysdisken i din livsmedelsbutik!

VAD ÄR DUMPLINGS?

Dumplings är ett samlingsnamn för en mängd olika varianter av fyllda degknyten och kan även förekomma under namnen gyoza, dim sum, jiaozi eller mandu.

MenMen japanska dumplings är baserade på ett traditionellt japanskt recept kallat ”gyoza” i Japan.
Alla våra gyozasorter är grönsaksrika och serveras tillsammans med en dipsås baserade på soja och vinäger.

MenMen japanska dumplings är ångkokade och kan färdiglagas på flera olika sätt. Våra dumplings kan (direkt från djupfryst) stekas, friteras, mikras, ångkokas eller kokas som en soppa med buljong och grönsaker.

VÅRA DUMPLINGS

MenMen veganska dumplings med dipsås

Vår veganska gyoza är en välbalanserad dumpling fylld med sojafärs och grönsaker som vitkål, krispig vattenkastanj, gröna sojabönor och shitakesvamp. Den är kryddad med vitlök, ingefära, sesamolja och svartpeppar. Degen gör vi färsk varje morgon av vetemjöl och rapsolja. Vår klassiska dipsås blir pricken över i:et!

MenMen kycklingdumplings med dipsås

Vår kycklinggyoza är en favorit hos många. Fyllningen är gjord på svensk kycklingfärs tillsammans med vitkål, vattenkastanj, olivolja, vitlök, basilika och kryddad med svartpeppar. Detta recept är mycket fettsnålt och fullproppad av smak. Smaken gifter sig med vår goda dipsås som ingår och degen gör vi färsk varje morgon av vetemjöl och rapsolja precis som i våra andra recept.

Näringsinnehåll

MenMen Köttfärsdumplings med dipsås

Vår köttfärsgyoza är en klassiskt japansk dumpling fylld med en saftig blandning av svensk blandfärs och mycket grönsaker som vitkål, vattenkastanjer - kryddat med ingefära, vitlök och sojasås. Degen gör vi färsk varje morgon av vetemjöl och rapsolja och vår fantastiskt goda dipsås gjord av sesamolja, vinäger, soja och lite chili som ingår förhöjer smaken.

Näringsinnehåll

TILLAGNINGSINSTRUKTIONER

STEKPANNA

Häll 2 msk matolja i en kall teflonstekpanna eller wok. Lägg i de frysta dumplingsen och häll en halv deciliter vatten över dem. Lägg ett lock över pannan och hetta upp. När vattnet ångat bort och de fått fin brun färg är det klart.

 

ÅNGKOKNING

Lägg dumplingsen på ett blad isbergsallad eller kinakål för att undvika att de fastnar i kärlet.
Ånga i 15 min.

 

MIKROVÅGSUGN

Häll 1 msk vatten över de frysta dumplingsen. Täck över med mikrovågssäker plastfolie eller lock. Tillaga i 2 min per 8 st på full effekt vid 750W.

 

KASTRULL

Laga som soppa. Koka upp en köttbuljongtärning i ½ liter vatten. Lägg i de frysta dumplingsen i kastrullen och låt dem koka i 10-12 min. Hacka purjolök och andra valfria grönsaker och låt dem koka med dumplingsen de sista 3 minuterna.