bamboo top

Dumplings - Vad är det?

dumplings 2Dumplings är degknyten med en fyllning inuti. Dumplings är ett samlingsnamn för en mängd olika varianter av fyllda degknyten och kan även förekomma under namnen gyoza, dim sum, jiaozi eller mandu.

MenMen Dumplings är baserade på ett traditionellt japanskt recept, kallade "gyoza" i Japan. Gyoza innehåller mycket lite soja och salt och serveras därför alltid tillsammans med en dipsås baserad på soja och vinäger.

MenMen Dumplings är för-ångade och kan färdiglagas genom att tillaga i teflon-stekpanna/wok med lock. Man häller då någon matsked olja och en halv deciliter vatten i pannan och lägger ner de djupfrysta dumplingen. Lägg på locket och hetta upp pannan. När vattnet dunstat bort är dumplingen färdiglagad. Eftersom dumplingen inte ska vändas i pannan så får den ena sidan en härligt krispig stekyta och den andra sidan blir mjuk av ångan tack vare det avdunstade vattnet.

Våra dumplings kan (direkt från djupfryst) även friteras, mikras, ångkokas eller kokas som en soppa med buljong och grönsaker.

© Naoi Group AB Siktgatan 5 162 50 Vällingby Tel 08-739 23 21 Fax 08-739 23 22