bamboo top
  • Start
  • Om oss
  • Om Naoi Group AB

OM OSS

om naoi group abNaoi Group AB har sedan starten i början på 1980-talet haft som mission att introducera genuin japansk mat på den svenska marknaden.

År 1982 flyttar vår ägare och VD Kyoko Naoi till Sverige. Utbudet av japanska livsmedel i Sverige saknas och hon börjar importera äkta japansk mat och säljer vidare till restauranger.

Efterfrågan växer, både från restauranger men också från privatpersoner så butiken Japanska Torget i Stockholm startas i mitten av 80-talet. Butiken får även en systerbutik i centrala Oslo som säljer japansk mat och mattillbehör såsom porslin, ätpinnar m m.

Industrimark med plats för framtida expansion köps in på Ekerö utanför Stockholm. Där formas logistikhantering och ett rationellt lager.

Företaget importerar & säljer japansk mat och tillbehör till sushibarer & restauranger i 25 år, men år 2007 sker en ny fas i utvecklingen då Naoi Group dels startar en egen produktion, dels börjar bearbeta dagligvaruhandeln.

Idag jobbar Naoi Group enbart med egenproducerad japansk mat. Vår specialité är japanska dumplings; gyoza som vi producerar i vår moderna fabrik i Vinsta, Stockholm. Dumplingen säljs till livsmedelsbutiker, grossister och restauranger. För restauranger har vi också ett sortiment med japanska maträtter färdiga att bara värmas och serveras.

Kvalitet, livsmedelssäkerhet och ständig förbättring är våra ledstjärnor och vår produktion är därför certifierad enligt FSSC 22000.

© Naoi Group AB Siktgatan 5 162 50 Vällingby Tel 08-739 23 21 Fax 08-739 23 22