bamboo top

HISTORIA

År 1982 flyttar vår VD Kyoko Naoi till Sverige och upplever att det är nästintill omöjligt att hitta genuin japansk mat i Sverige. Hon startar därför ett företag som importerar äkta japansk mat och säljer vidare till restauranger.

Efterfrågan växer, både från restauranger men också från privatpersoner och därför startas en butik som säljer japansk mat och husgeråd, Japanska Torget på Tegnérgatan i Stockholm, i mitten av 80-talet.

Så småningom köps 60 000 kvm industrimark in på Ekerö utanför Stockholm. Där finns även industribyggnader för eget lager, såväl som för externa hyresgäster.

Naoi Group AB växer och öppnar även filial i Norge, där vi dels driver en grossistverksamhet, dels en butik i centrala Oslo. Från lagret på Ekerö levereras även varor till Finland och Danmark.

Företaget importerar och säljer japansk mat och tillbehör till japanska restauranger och sushibarer under 25 år, men år 2007 sker en ny fas i utvecklingen då Naoi Group dels startar en egen livsmedelsproduktion, dels breddar kundsegmentet till att även innefatta dagligvaruhandeln.

Livsmedelsproduktionen som producerar dumplings kvalitetssäkras under år 2009 genom en sk BRC-certifiering . Denna certifiering innehas till år 2012 då vi lämnar BRC-standarden till förmån för en liknande certifiering; FSSC22000.

År 2012 tas även beslutet att sälja av stora delar av företaget för att kunna koncentrera verksamheten enbart på livsmedelsproduktion samt industrifastigheter. Livsmedelsproduktionen behöver nu större ytor och 2013 flyttar produktionen till nyrenoverade, större lokaler i Vinsta, Stockholm.

 

© Naoi Group AB Siktgatan 5 162 50 Vällingby Tel 08-739 23 21 Fax 08-739 23 22